Danel Kwartet verrast met twee onbekende parels van strijkkwartetten uit de 20e eeuw en een pittig klarinetkwintet van Paul Hindemith.

Nikolai Roslavets werkte een nieuwe componeertechniek uit in de schaduw van de grote Russische componisten. Een staaltje hiervan is zijn derde strijkkwartet, boordevol directe muzikale expressie. Ook de Roemeen George Enescu had dat gevoel voor melodie en een verfijnde techniek en voegde nog een vleugje Oost-Europese weemoed toe. Roeland Hendrikx vervoegt het Quatuor Danel voor het energiek en pittig klarinetkwintet (1e versie uit 1923) van Paul Hindemith. Zoals Mozart en Brahms boetseerde Hindemith de sonoriteit van klarinet en strijkkwartet en schreef hij er prachtige melodieën voor.

Het Frans-Belgische Danel Kwartet is niet alleen top in België, het behoort tot het kruim van de Europese strijkkwartetten. Roeland Hendrikx vormt met Danel een gedroomd klarinetkwintet.

OriginalTorfs Zwarte be Gratis Teva Verzend Sandalen En Retour OPZiukX

Programma

Roslavets, Nikolai: Strijkkwartet nr. 3 / Enescu, George: Strijkkwartet nr. 2 / Hindemith, Paul: Klarinetkwintet op. 30 (1e versie 1923)